Smutne známy Pentagon prechádza veľkou premenou. Zvonku i zvnútra

31.3.2018
0
Pentagon

Zdroj: FB Eurostav Slovakia

Páčil sa vám článok?

Bytovka opradená zlou povesťou - Pentagon v bratislavskej Vrakuni, sa začína meniť. Vlastníci tunajších bytov sa rozhodli zmeniť túto pochmúrnu budovu na nepoznanie.

Rekonštrukcia prebieha vo vchodoch číslo 40-42 (Stavbárska ulica) a je naozaj rozsiahla. „Práce budú stáť zhruba 2  milióny eur,“ prezradil nám Tomáš Hrnčár, obchodný riaditeľ spoločnosti Eurostav Slovakia, ktorá ich realizuje. 

Zvonku sa budova zatepľuje, po novom dostane bielo-sivo-zelený nádych, pričom zelená má symbolizovať nádej na krajšie bývanie. Veľa sa však zmení i dnu. „Vo vnútri sa odstraňuje pôvodné PVC a nahrádza sa keramickou dlažbou, ďalej je to vyspravenie a maľovanie stien, osadzovanie nových oceľových bezpečnostných dverí, monitorovacie bezpečnostné systémy... Pôvodné copillitové zasklenia schodísk a spoločných priestorov sa nahradili domurovaním a novými plastovými oknami v súlade s projektovou dokumentáciou. Budú sa meniť aj okná v bytoch, ktoré ich ešte vymenené nemali,“ vymenúva Hrnčár.

Zdroj: FB Eurostav Slovakia

​Vymenia i rozvody, elektroinštaláciu či výťahy. Rekonštrukciu si zaplatia samotní obyvatelia, ktorým sa podarilo cez svojho správcu vybaviť úver v Štátnom fonde rozvoja bývania s 0% úrokom. Ten síce musia splácať, ale ušetria si náklady na neustále opravy, ktoré si budova vyžadovala.

Práce by mali byť hotové do konca roka.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie