Staré Mesto pripravuje výstavbu nového zariadenia opatrovateľskej služby

3.2.2018
0
Centrum opatrovateľskej služby

Zdroj: Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Na rozšírenom zasadnutí sociálnej komisie predstavil starosta Starého Mesta Radoslav Števčík poslancom projekt výstavby zariadenia opatrovateľskej služby na Palárikovej ulici.

„Som rád, že po dlhých desiatich rokoch a niekoľkých zmenách účelu využitia pozemku na rohu Dobšinského a Palárikovej, sme sa priblížili k výstavbe tohto nového moderného zariadenia,“ povedal starosta Radoslav Števčík. Väčšina prítomných poslancov projekt podporila.

ZOS na Palárikovej nahradí doterajšie tri ZOS, ktoré sídlia v nevyhovujúcich podmienkach v bytových domoch. Po zmene zámeru z minulého volebného obdobia stavať tu bytový dom vyrastie na pozemku bývalej materskej škôlky zariadenie so 42 lôžkami. Okrem týchto miest na prechodné ubytovanie odkázaných pribudnú priestory na fyzioterapiu a ergoterapiu. Nové zariadenie bude schopné pripravovať stravu pre všetky staromestské zariadenia pre seniorov a takisto tu bude práčovňa s dostatočnou kapacitou. „Ak úspešne dokončíme povoľovacie konanie a verejné obstarávanie zhotoviteľa, mohli by sme ešte na začiatku leta začať s výstavbou,“ dodal Števčík.

VIZUALIZÁCIE:

​(ts, ms)

Páčil sa vám článok?