FOTO: Hrubá stavba na Tehelnom poli sa už začína podobať na Národný futbalový štadión

25.1.2018

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Výstavba Národného futbalového štadiónu síce niekoľko mesiacov mešká v porovnaní so stanoveným harmonogramom, ale ešte tento rok by mal byť celý areál nielen dokončený, ale aj slávnostne otvorený. Nie je vylúčené, že sa tu ako prvý uskutoční medzinárodný zápas Slovenska v Lige národov, kde máme za súperov Česko a Ukrajinu.

Výstavba štadióna sa začala 1. septembra 2016 a dokončený by mal byť v roku 2018. Najskôr sa hovorilo o jeseni, ale reálnejší je skôr koniec tohto kalendárneho roka. Kapacita nového stánku slovenskej reprezentácie a najslávnejšieho bratislavského klubu ŠK Slovan by mala byť okolo 22 500 miest na sedenie a celkovo má štadión spĺňať kritériá štvorhviezdičkovej kategórie európskej futbalovej únie UEFA. Celkovo by mal nový areál na Tehelnom poli stáť 75 miliónov eur, z čoho štát prispeje sumou 27 miliónov eur. „Má tu byť sieň slávy významných futbalistov a očakávame, že sa tu budú hrať reprezentačné zápasy vo všetkých vekových kategóriách,“ zhrnul pri poslednej návšteve stavby predseda vlády SR Robert Fico.

Zdroj: TASR

Stavba ide podľa neho zhruba podľa časového harmonogramu. V polovici roku 2018 tu má byť položený trávnik a potom sa začne s budovaním infraštruktúry. Hrubá stavba by mala byť dokončená vo februári tohto roku.

Zdroj: TASR

Tento týždeň vo Švajčiarsku vyžrebovali skupiny novovzniknutej Ligy národov, ktorej sa zúčastní aj Slovensko. Naši futbalisti budú mať za súperov v skupine A reprezentačné mužstvá Českej republiky a Ukrajiny. Zápasy by sa mali uskutočniť na jeseň tohto roku, takže nie je vylúčené, že sa jeden z nich uskutoční práve na Tehelnom poli. Napríklad derby medzi Slovenskom a Českom v roku, v ktorom si pripomíname 100 rokov od vzniku spoločného štátu tzv. prvej republiky by bolo mimoriadne atraktívnym zápasom pre historicky prvý zápas nášho národného tímu v novom stánku.

(ars, foto: TASR)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie