Kritický úsek na Vlčkovej ulici spevnia

9.11.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Bratislava - Staré Mesto do konca novembra urobí prvý krok v naplnení dva roky starého rozsudku bratislavského krajského súdu, podľa ktorého bola povinná bezodkladne urobiť stavebné úpravy na Vlčkovej ulici.

O probléme sme informovali koncom augusta (BN 28/2006), keď samospráva Starého Mesta rozhodla, že stavebné úpravy predsa len urobí. Následne mestská časť vyčlenila z Fondu rozvoja bývania na vybudovanie oporného múru na rohu Vlčkovej a Kuzmányho 800-tisíc korún a ďalších 1,8 milióna na odkanalizovanie Donovalovej ulice, z ktorej do týchto miest steká voda. Tá narušuje nielen vozovku, ale aj svah, na ktorom cesta stojí. Pritom zástupcovia mestskej časti navštívili lokalitu ešte vlani v lete a uznali oprávnenosť pripomienok obyvateľov. Vo februári 2006 potom rozhodlo miestne zastupiteľstvo o vyčlenení spomínaných financií na obe akcie.

Obyvatelia dotknutých ulíc nás informovali, že napriek rozhodnutiu mestskej časti sa nič nedeje a blíži sa termín, dokedy je možné financie vyčerpať. Ich obavy vyvracajú úradníci miestneho úradu, podľa ktorých oporný múrik na rohu Vlčkovej ulice sa má ešte do konca novembra stať skutočnosťou. Podľa zjednodušenej projektovej dokumentácie by mal túto úlohu zvládnuť správca komunikácie Vepos Staré Mesto.

K odkanalizovaniu Donovalovej ulice mestská časť Staré Mesto upozorňuje, že na tejto ulici nie je vybudovaná verejná kanalizácia, a problémom je odvádzanie zrážkových vôd z povrchu komunikácie. Táto časť stavebných úprav sa preto pre náročnosť technického riešenia a majetkovoprávnych pomerov v lokalite presúva na budúci rok. Pri projektovaní kanalizačnej vetvy, ktorá by viedla vodu do kanalizácie na Vlčkovej ulici, bolo treba zmeniť jej smerovanie. Nová trasa povedie cez verejné pozemky a vyžiada si vybudovanie niekoľkých spádových šácht, pretože si to vyžaduje sklon terénu. Spolu s vybudovaním odvodnenia tejto ulice sa dokončí aj generálna oprava komunikácie a spojovacích schodov, ale aj doplnia systém verejného osvetlenia.

Páčil sa vám článok?