Vykrývač bude pod dohľadom hygienikov

9.11.2006
Páčil sa vám článok?

Niekoľko obyvateľov Vrakune vyjadrilo nesúhlas s budovaním vykrývača mobilného operátora v miestnom lesoparku, podľa všetkého však neskoro a neodôvodnene.

Vyplýva to z informácie, ktorú nám poskytla starostka Vrakune Ľudmila Lacková. Podľa jej slov dvaja občania v stavebnom konaní namietali výstavbu stožiara v rekreačnej zóne aj s poukazom na možné nebezpečné žiarenie. Ich námietky však stavebný úrad neakceptoval, pretože územné rozhodnutie prešlo verejným prerokovaním bez pripomienok a je právoplatné.

Jeden z odporcov výstavby vykrývača, Tomáš Galo, sa na nás obrátil s tým, že stožiar vykrývača bude stáť len niekoľko metrov od dvoch obytných domov. Vyjadruje názor, že lesopark je jediným územím určeným na šport a rekreáciu v tejto časti Bratislavy, a preto by sa tam vôbec nič nemalo stavať. Problém je však v tom, že práve priestor, kde bude stožiar stáť, je súkromný pozemok a jeho majiteľ sa s operátorom na stavbe dohodol.

„Okrem toho v stavebnom povolení je zakotvená podmienka regionálneho úradu verejného zdravotníctva, že operátor bude musieť pri kolaudácii preukázať, že elektronické emisie nebudú poškodzovať zdravie obyvateľov,“ dodáva starostka Ľ. Lacková k obavám odporcov. Vrakunčania sa podľa nej môžu tešiť, pretože bezdrôtová sieť je v tejto časti mesta preťažená.

Páčil sa vám článok?