Časť nábrežnej promenády je už prístupná

9.11.2006
Páčil sa vám článok?

Promenádu v oblasti Karloveského ramena sprístupnili bratislavskej verejnosti v stredu 8. novembra. Ide o prvú časť promenády, ktorá sa stane súčasťou práve dokončovanej cyklistickej trasy.

Podľa starostu mestskej časti Karlova Ves Bystríka Hollého je Karloveská promenáda prvou etapou budúcej nábrežnej promenády, ktorá bude siahať až pod Nový most. „Keďže musí byť najprv uskutočnená protipovodňová ochrana, ktorá sa začína pri lodenici Tatran, mohli sme zatiaľ uskutočniť len prvú etapu. Myslím si, že táto stavba skultúrni celé nábrežie Karloveského ramena a vytvorí novú oddychovú zónu pre Karlovešťanov,“ konštatoval B. Hollý. Na novej promenáde sú osadené lavičky, smetné nádoby a nové verejné osvetlenie.

Celý ľavý breh Dunaja by mala v budúcnosti spájať promenáda. Práve sprístupnená časť zapadá do veľkého projektu otvorenia dunajského nábrežia obyvateľom Bratislavy. Po celkovej revitalizácii by trasa promenády pri rieke mala siahať od starého prístavu až po Devín. Spojiť by mala aj začínajúce sa veľké stavebné projekty.

Z Karlovej Vsi by sa malo dať prejsť cez spomínaný River Park až do okolia zóny na Pribinovej ulice, kde vzniká komplex Eurovea a v roku 2007 tu otvorí brány aj nové Slovenské národné divadlo. Na nábreží sa ráta aj ďalšími projektmi a z blízkosti Dunaja by mali zmiznúť aj Gumon či Kablo.

Páčil sa vám článok?