Nový dom by mal byť dokončený do mája 1999

8.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Výstavba polyfunkčného domu na Námestí Martina Benku by mala byť ukončená v máji 1999. Potvrdil to bratislavský magistrát s tým, že celkové náklady na výstavbu by mali dosiahnuť výšku 430 miliónov korún. S výstavbou sa začalo koncom roku 1997 a celý projekt financuje mesto z výnosov emisie komunálnych obligácií.

Napriek tomu, že objekt bude postavený až na budúci rok, mestské zastupiteľstvo už teraz rozhodlo o predaji bytov, obchodných a administratívnych priestorov v dome, ako aj o dlhodobom prenájme garážových miest v podzemnej parkovacej garáži.

Výber záujemcov o kúpu priestorov, resp. prenájom garáží sa uskutoční formou verejných obchodných súťaží. Keďže projekt je financovaný z emisie komunálnych obligácií, ktoré majú splatnosť v decembri roku 2000, je potrebné, aby sa investície vložené do tohto projektu vrátili v čo najkratšom čase.

Po ukončení výstavby bude polyfunkčný dom stáť v čele mestského bloku ako jeho ukončenie, ktorý je vymedzený Krížnou, Záhradníckou ulicou a Námestím M. Benku. Dom bude mať 8 nadzemných a dve podzemné podlažia. V nadzemných podlažiach bude 63 bytov, 3 ateliéry, 5 administratívnych priestorov, 14 obchodných jednotiek a espresso.

V podzemných podlažiach bude 114 garáží. Pod samotným Námestím Martina Benku bude samostatná podzemná parkovacia garáž so 145 garážovými miestami, ktorá bude fungovať nezávisle so samostatným vjazdom z Krížnej ulice a výjazdom do Záhradníckej ulice. Tento objekt bude pravdepodobne ukončený ešte v tomto roku. Na jeho streche bude novovydláždený povrch pre peších, s novou parkovou a sadovou úpravou a s novovysadenými stromami a nízkou zeleňou.

(int)

Páčil sa vám článok?