VIDEO: Kauza hotela Danube pokračuje - na ťahu je podľa investora staromestský starosta

7.10.2017

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Proti výzoru hotela Danube Park Inn po jeho nedávnej rekonštrukcii protestovali nielen architekti a odborná verejnosť, ale aj obyčajní Bratislavčania. Starosta Starého Mesta Radoslav Števčík vyjadril presvedčenie, že budova ešte zmení svoju podobu, ale na stretnutie so štatutárom hotela neprišiel.

Starosta mestskej časti Staré Mesto Radoslav Števčík na výzvu štatutára hotela Park Inn Danube Ľudovíta Černáka ml. nereagoval a na stretnutie, ktoré sa podľa Černáka malo uskutočniť včera, sa nedostavil. „Mrzí nás, že starosta nijakým spôsobom nezareagoval, ani neodpovedá na komunikáciu inými formami," hovorí Ľudovít Černák ml. Investor hotela Park Inn Danube tvrdí, že len otvorený dialóg všetkých zúčastnených strán pomôže dospieť k úspešnému kompromisu. „Sme otvorení zmenám, na to však potrebujeme odpovede, ktoré sme ani po opakovaných výzvach dodnes nedostali," hovorí Ľudovít Černák ml.

Štatutár hotela vyzval starostu Starého Mesta na stretnutie aj prostredníctvom tohto videa:

Investor tvrdí, že sa v spolupráci s orgánmi štátnej správy posunú čoskoro ďalej a súčasná situácia neovplyvní plánovaný termín otvorenia hotela a tým neohrozí pracovné miesta približne 100 zamestnancov.

Starosta bratislavského Starého Mesta Radoslav Števčík sa v septembri verejne vyjadril, že hotel Danube považuje za „opachu“, ale verí, že ešte môže zmeniť podobu. A to tak, aby zapadol do celkového vizuálu nábrežia, Hviezdoslavovho námestia i celej lokality Podhradia. „Stále si myslím, že proces je zvratný a nič nie je definitívne. Som optimista a verím, že podoba hotela bude poľudštená,“ uviedol vtedy Števčík. 

Bratislavské noviny staromestského starostu oslovili aj v súvislosti s najnovším vývojom tejto kauzy, o ktorej vás budeme v prípade akéhokoľvek posunu informovať.  

(ts, ars, foto: abn, video: youtube)

Páčil sa vám článok?