Laurinská ulica po rekonštrukcii opeknie

4.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

V týchto dňoch sa už naplno pracuje na rekonštrukcii povrchu Laurinskej ulice, ku ktorej mestská časť Staré Mesto pristúpila v rámci 7. etapy obnovy pešej zóny.

Dláždenie je rozdelené na dve časti - v prvej sa obnoví úsek Laurinskej od križovatky s Uršulín­skou po križovatku s Nedbalovou, v druhej sa obnoví úsek pred DPOH až po vyústenie Laurinskej na Kamenné námestie.

Ako nám v tejto súvislosti povedal vedúci úseku územného rozvoja Miestneho úradu Staré Mesto Ján Dinka, prvý úsek Laurinskej ulice by mal byť obnovený v druhej polovici septembra.

Z rekonštrukciou druhého úseku sa začne ešte v septembri a vzhľadom na náročnosť obnovy inžinierskych sietí (najmä kanalizácie a rozvodu plynu) potrvá trochu dlhšie. Ako zdôraznil J. Dinka, mestská časť urobí všetko pre to, aby bol čas obnovy čo najkratší. Predpokladá, že Laurinská bude komplet vynovená už v polovici novembra.

Pribudnú tu okrem novej dlažby aj lavičky, smetné koše, nové dobové osvetlenie. Na zrekonštruovanej Laurinskej ulici vyrastie aj nové stromoradie. Rad stromov pôjde smerom z Kamenného námestia pred DPOH po ľavej strane a od križovatky s Nedbalovou po pravej.

(stn)

Páčil sa vám článok?