Na výstavbu športovej haly si Záhorská Bystrica vezme úver

12.4.2017
0
Na výstavbu športovej haly si záhorská bystrica vezme úver - Budova DCM
Páčil sa vám článok?

V Záhorskej Bystrici rozhodli o financovaní výstavby multifunkčnej športovej haly, ktorá bude slúžiť aj pre potreby tamojšej základnej a materskej školy. Poslanci mestskej časti v utorok popoludní (11. 4.) schválili čerpanie bankového úveru vo výške 600.000 eur. Zvyšok nákladov (520.000 eur) na výstavbu dofinancuje mestská časť zo svojho rozpočtu.

Výstavba by sa mala začať už v máji, realizácia je naplánovaná na 14 mesiacov. Obstarávacia cena projektu (1.120.000 eur) vzišla z verejnej súťaže. Starosta mestskej časti Jozef Krúpa ozrejmil, že nový objekt bude adresným riešením viacerých požiadaviek, ktoré vychádzajú z reálií rozvíjajúcej sa mestskej časti.

„Športová hala nám tu chýba, veľmi pomôže našim športovcom, medzi ktorými sú aj florbalisti hrajúci extraligu a ktorí musia v súčasnosti hrať svoje domáce zápasy v Stupave. Novú telocvičňu zároveň potrebuje aj naša škola. A celkovo, v Záhorskej Bystrici žijú športovo aktívni obyvatelia a prevažne mladé rodiny s deťmi, pre ktorých chceme zabezpečiť priestor pre aktívny oddych a kvalitné športové vyžitie," uviedol Krúpa.

Starosta pripomenul, že v súvislosti s finančnou náročnosťou projektu miestne zastupiteľstvo koncom roku 2016 schválilo zámer využiť mimorozpočtové zdroje. „Na utorňajšom zasadnutí poslanci vybrali najvýhodnejšiu úver z ponúk niekoľkých bankových domov. Úver bude poskytnutý na dobu 15 rokov s fixáciou úroku na celú dobu čerpania úveru,“ priblížil podrobnosti starosta mestskej časti.

(TASR, ilustračné foto: abn)

Páčil sa vám článok?