Výstavba náhradných nájomných bytov: Pochválil sa primátor predčasne?

20.1.2017
0
Výstavba náhradných nájomných bytov: pochválil sa primátor predčasne? - prikrizi2
Páčil sa vám článok?

Dúbravka reaguje! Ako sme vás informovali, magistrát vydal včera stanovisko, že hlavné mesto už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa má stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.

Primátor Ivo Nesrovnal o výstavbe bytov v Dúbravke informoval ako o hotovej veci a dokonca vyhlásil:  „Chcem sa poďakovať starostovi Dúbravky Martinovi Zaťovičovi, ktorý nám poskytol súčinnosť a mesto si tak môže plniť zákonnú povinnosť. Veľmi si to vážim, aj vzhľadom na komplikácie v iných mestských častiach, s ktorými sa pri zabezpečení bytových náhrad neustále stretávame.“ (Celý článok si môžete prečítať TU)

Na zverejnené  stanovisko magistrátu však zareagovala Dúbravka, ktorá Nesrovnalovi jeho prístup vyčíta a reaguje:

„Hlavné mesto už v najbližších dňoch začne s výstavbou náhradných nájomných bytov pre nájomcov z reštituovaných bytov. Prvých 68 bytových náhrad sa bude stavať v lokalite Pri kríži v mestskej časti Dúbravka.... Takúto informáciu a tlačovú správu o začatí výstavby zverejnilo hlavného mesto Bratislava.

Zverejnilo ho aj napriek platnému uzneseniu mestského zastupiteľstva  č. 640/2016 zo dňa 27.10. 2016, ktorým poslanci mestského zastupiteľstva požiadali primátora, aby odložil začatie stavebných prác na stavbe „Výstavba nájomných bytov na ul. Pri kríži, mestská časť Bratislava – Dúbravka“ dovtedy, kým nebude vyriešená situácia s parkovacími miestami vrátane doriešenia vybudovania parku a dosadenia zelene.

Práve o náhradných bytoch a riešení bolo aj rokovanie vedenia mestskej časti Bratislava Dúbravka s primátorom Ivom Nesrovnalom. Na stretnutí 17. januára sa dohodli, že pred spustením stavebných prác sa stretne primátor s Dúbravčanmi, ktorých sa výstavba dotýka, kde im celú situáciu vysvetlí a oboznámi ich aj s ďalšími krokmi smerujúcimi k vybudovaniu nových parkovacích miest a oddychovej zóny.

Nestalo sa tak. Mestská časť Bratislava Dúbravka preto považuje takéto vyjadrenie hl. mesta, ako sme už uviedli, za nešťastné a hlavne za predčasné. Z uvedeného dôvodu mestská časť bude trvať na tom, aby pred spustením výstavby náhradných nájomných bytov bolo naplnené vyššie citované uznesenie mestského zastupiteľstva, vrátane naplnenia dohody s primátorom o stretnutí s občanmi,“  uvádza sa v stanovisku Dúbravky.

Na stanovisko Dúbravky zareagoval aj magistrát s tým, že sľúbené stretnutie s občanmi bude. „Kompletný projekt bude predstavený ešte pred samotným začatím výstavby aj obyvateľom z dotknutej lokality a petičiarom,“ uviedla hovorkyňa magistrátu Ivana Skokanová.

(ms, ts : Foto: MČ Dúbravka)

Páčil sa vám článok?