Podunajská brána láka mladé rodiny

15.2.2016
0
Podunajská brána láka mladé rodiny - podunajskabrana
Páčil sa vám článok?

Bezpečné, rodinné, mestské, spojené s prírodou a pritom cenovo výhodné bývanie sľubuje pripravovaná štvrť Podunajská brána. Rezidenčný komplex s dostupnosťou do mesta i na budúci bratislavský diaľničný obchvat vyrastie na 18,5 ha, pričom šestinu rozlohy bude tvoriť občianska vybavenosť. Rezidenčná časť projektu ponúkne 151 pozemkov na stavbu rodinných domov.

Cieľom je vytvoriť moderné bývanie v rodinných domoch za ceny, ktoré budú podobné cenám bytov v širšom centre Bratislavy. Primárne sa cieli na mladé rodiny s deťmi, ktoré hľadajú bývanie s dobrou dostupnosťou do mesta, ale s výhodami, ktoré takéto rodiny potrebujú – bezpečie, súkromie a občianska vybavenosť.“ V ponuke sú pozemky s rozlohou od 450 do 900 štvorcových metrov, pričom budovanie inžinierskych sietí sa začne už na jar 2016. Podunajská brána má byť dokončená do roku 2020.

Urbanistický koncept územia ráta s vytvorením súboru rodinných domov so systémom koncových uzavretých ulíc, čo by malo minimalizovať dopravný ruch. Dominantným prvkom zóny bude zelená alej, ktorá bude prechádzať naprieč územím. Bude to park s možnosťou oddychu, detskou zónou, priestorom pre kočíkovanie či výbeh pre domácich miláčikov.

Súčasťou plánovaného územia bude aj viac ako 30 000 štvorcových metrov plochy určenej na občiansku vybavenosť, teda obchody a služby a tiež územie určené na športové účely. Dostupnosť do centra mesta zabezpečia dve nové zastávky MHD. Lokalita na začiatku Bratislavy bude neďaleko územia medzi hlavným mestom a Rovinkou, kadiaľ bude prechádzať plánovaný nový obchvat Bratislavy

Príprava ďalšej časti územia 2. etapy je plánovaná na druhú polovicu roka 2016 s ukončením v polovici roka 2017. V tomto období sa začne aj s budovaním občianskej vybavenosti.

 (ts)

Vizaulizácia: Snowball

Páčil sa vám článok?