Chystá sa súťaž architektov na riešenie Šafka

29.1.2016
0
Chystá sa súťaž architektov na riešenie šafka - safko
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto plánuje tento týždeň vyhlásiť verejnú anonymnú architektonicko-urbanistickú súťaž na riešenie verejného priestoru Šafárikovho námestia a Fajnorovho nábrežia.

Súťažné návrhy treba odovzdať do 7. marca 2016, medzinárodná komisia ich má vyhodnotiť o týždeň neskôr. Výsledky architektonicko-urbanistickej súťaže budú podkladom na objednanie projektovej dokumentácie.

K verejnej diskusii a súťaži na urbanisticko-architektonické riešenie verejného priestranstva na Šafárikovom námestí a v okolí sa zaviazala súčasná samospráva Starého Mesta po tom, ako sa koncom roka 2014 skončila platnosť povolenia na umiestnenie 10 lodných kontajnerov, kde boli prevažne obchodné prevádzky. Bývalá starostka už po voľbách chcela predĺžiť povolenie pre kontajnery na ďalších 5 rokov, čo však nebolo možné bez súhlasu miestneho zastupiteľstva.

„Budúca podoba parku a verejného priestranstva v okolí má byť vecou verejnou. Preto sme oslovili obyvateľov a návštevníkov tejto lokality, aby sformulovali svoje predstavy o využití priestoru. Tie sú podkladom na urbanisticko-architektonickú súťaž, ktorú do konca januára vyhlásime,“ uviedol starosta Starého Mesta Radoslav Števčík s tým, že všetci architekti majú rovnakú príležitosť prezentovať svoju predstavu riešenia tohto priestoru.

Staromestská samospráva uvažuje o funkčnom prepojení Šafárikovho námestia smerom na Fajnorovo nábrežie, ale aj na Jakubovo námestie.

(brn)

Páčil sa vám článok?