Bývalý pivovar Stein je takmer celý zbúraný

7.10.2014
0
Bývalý pivovar stein je takmer celý zbúraný - stein_buranie
Páčil sa vám článok?

Takmer celý bývalý pivovar Stein je už zbúraný. Ako prvá padla vodná veža, od júla, keď stavebník získal búracie povolenie, zmizla väčšina budov. Búrať sa má do jari budúceho roka.

„Búracie práce chceme ukončiť do jari budúceho roka. Pokiaľ to zimné klimatické podmienky dovolia, radi by sme skončili ešte skôr ako v marci, aby sme minimalizovali znížené pohodlie susedov,“ uviedla PR manažérka spoločnosti YIT Reding, a.s., Renáta Zaťková.

YIT Reding získala areál bývalého pivovaru v dražbe pred rokom v lete. Plánuje tu postaviť polyfunkčný komplex s 350 bytmi, 50 nebytovými priestormi a s kanceláriami na ploche 11-tisíc štvorcových metrov. V podzemí má pribudnúť 836 parkovacích miest.

Z pôvodného areálu pivovaru Stein zostane zachovaná len bývalá kvasiareň s charakteristickou kupolou. Výstavba má byť ukončená v roku 2020.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2014 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie