Športový areál na Černockého ulici chcú vybudovať traja investori

15.5.2014
0
Športový areál na černockého ulici chcú vybudovať traja investori - cernockeho_projekt_1
Páčil sa vám článok?

Verejnou prezentáciou troch ideových štúdií sa minulý týždeň v Rači začala verejná diskusia o budúcej podobe športového areálu na Černockého ulici. Na základe pripomienok občanov môžu investori návrhy upraviť, a tie predložia poslancom miestneho zastupiteľstva.

Všetky ideové štúdie sľubujú športový multikomplex a úpravu územia do kompaktného celku so športoviskami, oddychovými zónami, doplnkovými službami, parkovou úpravou či obslužnými priestormi.

Prvú štúdiu Multikomp predstavili daviscupový reprezentant Martin Hromec a bývalý tréner Dominiky Cibulkovej Vladimír Pláteník. Navrhujú vybudovať prekryté tenisové haly s možnosťou ich využitia nielen na športové účely, ale aj na konanie spoločenských akcií či výstav. Ďalej počítajú s vonkajším aj vnútorným bazénom so saunovým svetom, komplexom vonkajších tenisových kurtov s rôznymi povrchmi, viacúčelovou otvorenou športovou plochou na hádzanú, basketbal, florbal a sálový futbal, kurtami na plážový volejbal, fitnesscentrom, resp. posilňovňou a zábavnou zónou pre deti. Náklady odhadujú na 3 až 5 miliónov eur.

Druhú štúdiu Všešportového areálu predstavila skupina bratislavských športovcov, trénerov a funkcionárov - hokejistov Daniela Iffku, Richarda Kapuša, Romana Vebera, basketbalového trénera Juraja Adamčíka či hádzanárskeho trénera Ľubomíra Orosza. Navrhujú vybudovať hokejový štadión, multifunkčnú halu so skladacími tribúnami, obslužnú viacpodlažnú budovu s reštauráciou a výhľadom do hál, so športovým internátom, klinikou, šatňami a doplnkovými službami, tenisové kurty, vonkajšiu multifunkčnú športovú plochu, bežeckú dráhu dlhú 1500 metrov. Počítajú s rozpočtom 6,5 milióna eur.

Tretiu štúdiu, nazvanú SAR, predstavil architekt Tomáš Čechvala, hlavní investori Michal Hatina a Jaroslav Packa a spoluinvestori ako hokejový reprezentant Ľubomír Višňovský a bývalý tenista Karol Krošlák. Navrhujú tri hlavné športoviská: bazénový komplex, hokejovú halu a prekrytú multifunkčnú športovú plochu na hokejbal, hádzanú, basketbal či malý futbal. Zvyškové teplo vznikajúce pri vytváraní ľadu chcú využiť na vykurovanie a ohrev vody v bazénovom komplexe. Hlavné športoviská budú navzájom prepojené priehľadnými stenami, rovnako tak budú transparentné smerom do pešej promenády s oddychovou zónou a skateparkom. Okrem nich by v hornej časti územia chceli vybudovať komplex tenisových kurtov. Súčasťou športového komplexu by mal byť aj športhotel a ubytovňa pre športovcov. Investíciu odhadli na minimálne 5 miliónov eur.

(rac)

Páčil sa vám článok?