Predstavili tri projekty na multifunkčný športový areál

29.4.2014
0
Predstavili tri projekty na multifunkčný športový areál - cernockeho_areal
Páčil sa vám článok?

Poslancom mestskej časti Rača prezentovali vo štvrtok 24. apríla 2014 záujemcovia tri projekty na multifunkčný športový areál. Ešte vo februári starosta Rače Peter Pilinský rokoval s investormi o výstavbe haly v lokalite na Černockého ulici. Štúdie prezentovali napríklad zimný štadión, bazénový komplex, tenisové kurty so sezónnym prestrešením či multifunkčné ihriská.

"Nie je veľa obcí na Slovensku, ktoré majú privilégium rozhodovať o takomto verejnoprospešnom projekte, ktorý zvýši kvalitu života a vari aj ceny nehnuteľností v okolí. Verím, že sa v Rači vybuduje krásny multifunkčný športový komplex, vďaka ktorému budú mať račianske deti, ale aj ich rodičia viac možností na aktívne trávenie voľného času. Areál na Černockého je predurčený na šport, v rámci neho je aj futbalový štadión FK Rača a stolnotenisová hala," povedal na margo prezentácie starosta. Ako dodal, po vybudovaní budú môcť kapacity športovísk využívať na kurzy v rámci telesnej výchovy aj školáci či škôlkari. Vznikne tak priestor aj na vytvorenie špecializovanej športovej triedy na niektorej zo základných či stredných škôl.

V prípade výstavby športového komplexu pôjde výhradne o investíciu zo súkromného sektora - mestská časť sa bude na projekte podieľať tým, že ponúkne investorovi dlhodobý výhodný nájom pozemkov, ktoré začiatkom roka získala do správy od magistrátu Bratislavy. "Návrhy od investorov v najbližších dňoch posúdia odborné komisie zastupiteľstva a tiež budú predmetom verejného prerokovania s občanmi. Až po tomto procese sa o využití pozemkov rozhodne v zastupiteľstve," doplnila Eva Miklánková z MÚ v Rači.

(TASR)

Páčil sa vám článok?