Obyvatelia Ostredkov sa búria proti zámeru tzv. Revitalizácie sídliska

19.12.2013
0
Obyvatelia ostredkov sa búria proti zámeru tzv. revitalizácie sídliska - ostredky1
Páčil sa vám článok?

Spoločnosť Riston, s.r.o., na posúdenie vplyvov na životné prostredie predložila zámer Revitalizácie sídliska Ostredky. Proti zámeru sa zdvihla vlna kritiky obyvateľov tejto časti Ružinova, ktorí proti nemu už spísali aj petíciu. Pod revitalizáciou sídliska si totiž investor predstavuje ďalšie zahusťovanie.

Výstavbu dvoch stoviek bytov v tejto lokalite ohlásil investor už pred tromi rokmi. Vtedy plánoval zastavať dve parkoviská pozdĺž Trnavskej cesty. Proti boli obyvatelia sídliska aj ružinovská samospráva. Investor projekt stiahol, aby teraz prišiel s novou verziou.

Nový projekt má priniesť 131 bytov, parkovacie domy, ihriská, polyfunkčný dom, kultúrny pavilón a nové námestie na pešej zóne na Ulici Dr. V. Clementisa. Okrem toho chce riešiť parkovanie a dopravu v celom bloku medzi Trnavskou cestou, Maximiliána Hella, Drieňovou, Ostredkovou a Sputnikovou ulicou. Nové polyfunkčné domy s prevahou bytov majú pribudnúť ako prístavby panelákov na Meteorovej, Zimnej, Sputnikovej a dvoch na Mesačnej ulici. Pred centrom Kozmos na Trnavskej ulici má vyrásť samostatná jedenásťpodlažná Veža Trnavská.

Petíciu proti plánovanej revitalizácii Ostredkov podpísalo vyše 4000 občanov. Minulý týždeň ju odovzdali ružinovským miestnym poslancom aj mestským poslancom. Ružinovskí poslanci rozhodli, že mestská časť má začať obstarávať územný plán zóny Ostredky, mestskí poslanci by sa mali petíciou zaoberať na januárovom zasadnutí.

Investor v reakcii na protesty Ružinovčanov prisľúbil, že o zámere revitalizácie Ostredkov bude s obyvateľmi diskutovať v druhej polovici januára. Verejnosť sa môže k zámeru vyjadriť na ministerstve životného prostredia do 25. decembra 2013.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?