Penta začína stavať Bory Mall, prvú etapu chcú dokončiť do 2 rokov

11.6.2013
0
Penta začína stavať bory mall, prvú etapu chcú dokončiť do 2 rokov - bory_mall_1
Páčil sa vám článok?

Investičná skupina Penta v pondelok 10. júna 2013 ohlásila, že v lokalite Bory medzi Lamačom a Devínskou Novou Vsou začína výstavbu obchodno-zábavného centra Bory Mall. Stavať sa bude vo dvoch etapách, prvá má byť ukončená do dvoch rokov. Celková investícia bude stáť vyše 150 miliónov eur.

V jarných mesiacoch tu investor staval siete a komunikácie. „V najbližších dňoch začne výstavba samotného obchodno-zábavného centra Bory Mall. Po ukončení prvej etapy je plánovaná ďalšia výstavba,“ uviedla Lea Krčmáriková z Penta Investments.

Autorom architektonického návrhu Bory Mall je ateliér talianskeho architekta Massimiliana Fuksasa. Prevádzky tu budú mať obchodné reťazce H&M, Lindex, New Yorker, Intersport, A3 sport, Alltoys, Billa, Panta Rhei a ďalšie predajne. Má tu byť fitness centrum i ponuka služieb a občerstvenia. Nákupné centrum Bory Mall podľa investora naplní nákupné potreby a očakávania obyvateľov mestských častí Devínska Nová Ves, Lamač, Dúbravka, ale aj zákazníkov zo Záhorskej Bystrice, Devína i priľahlého Záhoria.

„Rodinne zamerané centrum Bory Mall prinesie celú škálu rôznych, na Slovensku známych i nových, predajní a služieb. Unikátom centra budú výnimočné architektonické prvky a zelené plochy v interiéri aj exteriéri centra,“ povedal Jozef Oravkin, partner skupiny Penta zodpovedný za stavebné projekty skupiny.

V lokalite Bory je už vybudovaná infraštruktúra, komunikácie i križovatky. Lokalita je pripravená na výstavbu ďalších obchodov. Prvým bolo Metro Cash&Carry. V apríli 2013 bol otvorený Hornbach. Ďalšie prevádzky, ktorých výstavba sa pripravuje, sú Decathlon a Merkury Market.

(ado)
Vizualizácia - Penta Investments


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?