Nové pravidlá na Trnávke majú chrániť zeleň

8.1.2013
0
Páčil sa vám článok?

Zachovanie zelených priestranstiev, plôch na športovanie a hodnotného obytného prostredia v centrálnej časti ružinovskej Trnávky sú kľúčové ciele územného plánu zóny Trnávka-stred. Jeho schválenie sa po viac ako štyroch rokoch príprav a prerokovaní blíži do finále. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej mestskej časti Ružinov Miroslava Štrosová.

"Na územnom pláne zóny Trnávka-stred pracujeme od roku 2008. V tejto chvíli sa dostávame do finálnej fázy. Ide o zložitý proces, no stojí to za to - v ďalšej časti Ružinova bude mať akákoľvek ďalšia výstavba jasné pravidlá a obyvatelia sa nemusia báť, že tvár ich pokojnej štvrte sa len tak zmení," prisľúbil ružinovský starosta Dušan Pekár. Podľa neho je územný plán jediným efektívnym nástrojom samosprávy na zabránenie divokej výstavby a zachovanie príjemného rodinného bývania v Trnávke.

Územné plány zón podľa Pekára pripravujú aj v ďalších častiach Ružinova. "V procese prerokovania sú územné plány v okolí obľúbeného Štrkoveckého jazera. Rovnako ako na Trnávke, aj tu chceme určiť, ako vysoko budú môcť stavebníci ich budovy postaviť a tiež, ktoré zelené a oddychové plochy ostanú nedotknuté," povedal.

Štrosová ďalej informovala, že návrh územného plánu zóny bol prerokovaný s občanmi a dotknutými inštitúciami v rokoch 2009 a 2010, zo všetkých stretnutí a posudzovaní vzišiel výsledný variant. Najbližšie verejné prerokovanie výsledného návrhu územného plánu zóny Trnávka-stred a jeho prezentácia sa uskutoční 30. januára 2013 o 16. hodine v jedálni Základnej školy na Vietnamskej ulici. Pripomienky je možné zasielať do 15. februára 2013.

(TASR)

Páčil sa vám článok?