Štadión začali búrať, investor nevie, čo namiesto neho postaví

10.10.2012
0
Štadión začali búrať, investor nevie, čo namiesto neho postaví - Artmedia1
Páčil sa vám článok?

Koncom septembra sa začalo s búraním futbalového štadióna Artmedie Petržalka. Štadión sa má zlikvidovaťdo konca roka. Čo tu majiteľ pozemkov chce stavať, zatiaľ nie je známe.

Vlastníkom pozemkov pod štadiónom, ako aj priľahlých stavieb je bratislavská spoločnosť BMC International, a.s. Štadión búra firma Vassal EKO, s.r.o., s prácami začala 24. septembra 2012. „Cieľom je ukončiť búranie čím skôr, najneskôr však do 31. decembra 2012, dokedy má spoločnosť BMC International právoplatné povolenie," uviedla za majiteľa Adela Vráblová.

Likvidácii podlieha celý petržalský štadión s príslušenstvom. Zaujímalo nás, čo bude so železnou konštrukciou tribún, ktorá by sa dala ešte využiť. „Tribúny boli ponúknuté viacerým potenciálnym záujemcom, ale ďalšie využitie železnej konštrukcie by bolo nerentabilné," povedala Vráblová.

Po zbúraní štadióna sa na jeho mieste plánuje výstavba podľa funkčného využitia územia definovaného územným plánom ú mesta. „Definitívnu verziu projektu však investor bude priebežne prehodnocovať vzhľadom na vývoj ekonomickej situácie a potreby mesta," spresnila Vráblová.

Futbalový štadión v Petržalke bol postavený v polovici minulého storočia. Vychoval niekoľko generácií futbalistov a hviezdne časy zažil v rokoch 2005 a 2008, keď na ňom Artmedia Petržalka získala majstrovské tituly. Na otázku, prečo sa štadión ďalej nevyužíval, Vráblová uviedla, že chýbajúca infraštruktúra a stiesnená poloha v dynamickej časti Bratislavy sa stali prekážkou jeho ďalšieho rozvoja.

Martina Chudá
FOTO - Martin Červeňanský


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?