Futbalový štadión v Petržalke sa začína búrať

27.9.2012
0
Futbalový štadión v petržalke sa začína búrať - Stadion artmedia
Páčil sa vám článok?

Futbalový štadión pri Starom moste v bratislavskej Petržalke sa čoskoro stane minulosťou. Oplotený areál sa čistí a začínajú sa na ňom búracie práce.

Počas leta sa ukončil výber firmy, ktorá ho aj s príslušenstvom odstráni. Kritériom pre výber bola rýchlosť prác, dodržanie termínu a ekologická likvidácia odpadu. Spoločnosť BMC International ho musí odstrániť do 31. decembra tohto roka, dokedy má právoplatné povolenie.

Oceľové konštrukcie a betónová drvina sa spracujú pre ďalšie využitie a celý areál sa vyčistí od ruderálneho porastu. Po zbúraní sa na jeho mieste plánuje výstavba podľa funkčného využitia územia definovaného Územným plánom hlavného mesta SR Bratislava. Definitívnu verziu projektu však investor bude priebežne prehodnocovať vzhľadom na vývoj ekonomickej situácie a potreby mesta.

Štadión fungoval od polovice minulého storočia. Svoje hviezdne časy zažil, keď na ňom Artmedia Petržalka vyhrala v rokoch 2005 a 2008 najvyššiu domácu súťaž. Keďže na danom území nebolo možné splniť požiadavky UEFA, ďalšie medzinárodné ambície sa zablokovali. Petržalský futbalový klub má nový štadión v Ovsišti a štadión pri Starom moste nenašiel žiadne ďalšie športové využitie.

TASR informovala Adela Vráblová z Comm s.r.o.

(TASR)

Páčil sa vám článok?