Úrad zastavil čiernu stavbu na Solivarskej ulici

19.7.2012
0
Úrad zastavil čiernu stavbu na solivarskej ulici - Solivarska1
Páčil sa vám článok?

Stavebný úrad mestskej časti Ružinov za asistencie polície zastavil čiernu stavbu bytového domu na Solivarskej ulici. Tá začala vyrastať na trávniku medzi obytnými domami aj napriek tomu, že platnosť stavebného povolenia sa skončila minulý rok.

Stavebné povolenie na výstavbu šesťpodlažného bytového domu vo vnútrobloku na Solivarskej získala ešte v roku 2009 mestská organizácia Spoločnosť pre rozvoj bývania. Tá však projekt predala farmaceutickej spoločnosť Inforama, a.s., ktorá si pred koncom platnosti stavebného povolenia pozemok oplotila, aby deklarovala začatie výstavby. Stavebný úrad ju však upozornil, že oplotenie nie je začiatkom stavby. Napriek tomu stavebník začal začiatkom júla 2012 stavať.

Vedenie mestskej časti so zahusťovaním výstavby na Solivarskej ulici nesúhlasí, rovnako ani obyvatelia priľahlých domov. Samospráva bude žiadať, aby stavebník pozemok vrátil do pôvodného stavu.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?