Ružinovský stavebný úrad zastavil čiernu stavbu na Solivarskej

15.7.2012
0
Ružinovský stavebný úrad zastavil čiernu stavbu na solivarskej - Solivarska1
Páčil sa vám článok?

Starosta Ružinova Dušan Pekár so zamestnancami stavebného úradu a s asistenciou štátnej polície zastavil koncom minulého týždňa čiernu stavbu bytového domu na Solivarskej ulici. Tá začala vyrastať na zeleni pod oknami obyvateľov napriek tomu, že platnosť stavebného povolenia skončila minulý rok. Potvrdil to aj Krajský stavebný úrad v Bratislave.

 Stavebné povolenie na výstavbu šesťpodlažného bytového domu na zelenej ploche vo vnútrobloku získala mestská organizácia Spoločnosť pre rozvoj bývania ešte v roku 2009 za predchádzajúceho starostu Slavomíra Drozda. Celý projekt kúpila spoločnosť Inforama. Tá si v zime minulý rok oplotila pozemok, aby tak deklarovala začatie výstavby ešte pred vypršaním platnosti stavebného povolenia. Stavebný úrad investora však upozornil, že oplotenie nie je začiatkom stavby. Napriek tomu firma Inforama začala začiatkom júla stavať. Stavbu zastavil ružinovský stavebný úrad svojím rozhodnutím. Stavebník bude čeliť konaniu o správnom delikte.

„V Ružinove sme už niekoľkokrát zažili, že developer si robil čo chcel s tým, že mu to nejako prejde. Bol by som rád, keby sa tieto časy skončili, aj keď ešte v parlamente neschválili nový stavebný zákon," povedal starosta Ružinova Dušan Pekár. Ten so zahusťovacou výstavbou na Solivarskej nesúhlasí, rovnako ako obyvatelia priľahlých domov. Samospráva bude žiadať, aby stavebník pozemok vrátil do pôvodného stavu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?