Volkswagen staval tretiu bránu načierno

2.5.2012
0
Volkswagen staval tretiu bránu načierno - Vw zavod
Páčil sa vám článok?

Bratislavský závod Volkswagen staval tretiu vstupnú bránu do závodu načierno. S jej výstavbou nesúhlasila mestská časť Devínska Nová Ves, ani mesto Bratislava. Napriek tomu ju Nemci začali stavať. Keď dostali od stavebného úradu pokutu, požiadali o dodatočné stavebné povolenie.

Primátor Milan Ftáčnik (nezávislý) stavbu tretej vstupnej brány Volkswagenu dodatočne povolil, aj keď je to v rozpore s územným plánom mesta! „Povedali sme nie, lebo to nie je v súlade s územným plánom," povedal Ftáčnik minulý mesiac. Mesto ju napokon legalizovalo na štyri roky. V záväznom stanovisku teraz mesto uvádza, že investičný zámer nie je v rozpore s územným plánom!

Mesto nepovažuje polohu tretej vrátnice za vhodnú, lebo pri nej nie je vyčkávací priestor a hrozí riziko blokovania prejazdnosti komunikácie. Chce tiež zachovať pešiu trasu dobudovaním chodníka a vyznačením priechodu pre chodcov. Volkswagen by mal tiež dodržiavať starostlivosť o verejnú zeleň. „Akceptujeme všetky požiadavky hlavného mesta," povedal hovorca Volkswagenu Vladimír Machalík.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?