Primátor Ftáčnik legalizoval čiernu stavbu Volkswagenu

20.4.2012
0
Primátor ftáčnik legalizoval čiernu stavbu volkswagenu - Vw zavod
Páčil sa vám článok?

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik dodatočne povolil stavbu tretej vstupnej brány Volkswagenu v Devínskej Novej Vsi. K tej vydala negatívne stanovisko mestská časť, lebo ju chcela na inom mieste, pvodne dokonca aj mesto.

"Povedali sme nie, lebo to nie je v súlade s územným plánom," vysvetlil Ftáčnik pre médiá minulý mesiac. Magistrát mu teraz stavbu legalizoval na štyri roky.

Keďže spoločnosť stavala na čierno, za čo jej devínskonovoveský stavebný úrad uložil aj sankciu, 2. marca požiadala o dodatočné stavebné povolenie. Magistrát v záväznom stanovisku uvádza, že investičný zámer nie je v rozpore s územným plánom, no stanuje si aj podmienky. Polohu vrátnice považuje za nevhodnú, lebo pri nej nie je vyčkávací priestor a hrozí riziko blokovania prejazdnosti komunikácie, aj vjazdov do pripravovaných stavieb areálov. Chce tiež zachovať pešiu trasu dobudovaním chodníka a vyznačením priechodu pre chodcov cez novú komunikáciu. Pri investičnej činnosti by mala tiež spoločnosť dodržiavať starostlivosť o verejnú zeleň. "Akceptujeme všetky požiadavky hlavného mesta," povedal dnes pre TASR hovorca Volkswagenu Vladimír Machalík.

Stavba tretej brány je podľa Machalíka reakciou na dlhoročné požiadavky mesta a mestskej časti, aby sa riešila doprava na Ulici Jána Jonáša. "Vďaka tretej bráne bude denne zhruba 700 nákladných vozidiel prechádzať priamo z priemyselného parku Küster do závodu Volkswagenu," vysvetlil s tým, že keďže pôjdu priemyselnou zónou a po kratšej trase, výrazne odľahčia premávku. Podľa Ftáčnika by ale mala spoločnosť hľadať ďalšie možnosti prepojenia, kde je riešením štvrtá brána, naviazaná na diaľnicu. "Zatiaľ je priskoro sa k štvrtej bráne vyjadrovať, keďže sa stále buduje tretia," dodal Machalík.

(TASR)

Páčil sa vám článok?