Areál AB Kozmetika sa má zmeniť na obchodné centrum

24.2.2012
0
Areál ab kozmetika sa má zmeniť na obchodné centrum - Abkozmetika1
Páčil sa vám článok?

Areál bývalej AB Kozmetika v Krasňanoch by sa mal zmeniť na maloobchodné centrum. Počíta s tým zámer spoločnosti TLD, s.r.o., Bratislava, za ktorou je podnikateľ František Hodorovský. Ten známy najmä zo skrachovanej Slovenskej kreditnej banky, komárňanských lodeníc, Chirany Stará Turá či ferozliatinárskych závodov v Istebnom.

Začiatkom roka investor predložil zámer s nič nehovoriacim názvom Maloobchodné zariadenie pre základnú obsluhu územia. To by malo vyrásť v areáli bývalého podniku AB Kozmetika na Račianskej ulici do mája 2013. Areál pozostáva z administratívneho objektu, výrobnej haly, garáži a skladov. Časť administratívnej budovy je prenajímaná, výroba bola zrušená a hala sa čiastočne prenajíma pre rôzne prevádzky.

Zámer počíta so zachovaním existujúceho 8. poschodového administratívneho objektu s priľahlým parkoviskom, výrobné a obslužné objekty majú byť zbúrané. Na ich mieste majú dve jednopodlažné obchodné haly a parkovisko. Celková podlahová plocha obchodov má byť 9462 štvorcových metrov, parkovisko má mať kapacitu 435 miest.

Hlavná nákupná hala bude rozdelená na dve časti podľa charakteru predávaného tovaru - na potravinársky a nepotravinársky. Či tu bude predajňa niektorého z obchodných reťazcov, zatiaľ nie je známe, je to však pravdepodobné. V oboch halách budú aj obchodné pasáže.

Lokalita má výhodnú polohu - nachádza sa v dotyku so zbernou komunikáciou celomestského významu - Račianskou ulicou a je na ňu dopravne napojený križovatkou s pravým a ľavým odbočením z obidvoch smerov. V dotyku s areálom sa nachádzajú zastávky MHD, železničná stanica Vinohrady a zastávky medzimestských autobusov.

So začiatkom výstavby investor počíta v novembri 2012, výstavba by mala trvať 6 mesiacov. Náklady na výstavbu obchodného centra odhaduje investor na 4 milióny eur.

(brn)

Páčil sa vám článok?