Okolo Štrkovca bude stavebná uzávera

27.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Ružinovská samospráva chce problém divokej výstavby riešiť reguláciou formou územných plánov zón, ktoré detailnejšie stanovujú pravidlá výstavby na danom území. Na ich príprave sa majú podieľať aj samotní Ružinovčania.

„Potvrdilo sa, že ľudia mali dlhodobo pocit, že na novú výstavbu sa ich nikto nepýta. Neprekvapil ma preto ich hnev. Ja a celá ružinovská samospráva chceme preto do výstavby v Ružinove priniesť poriadok. Nechceme brzdiť zmeny, no tvár Ružinova musí ostať zachovaná," uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár (KDH).

Prvým konkrétnym krokom v Ružinove bude začatie konania o stavebnej uzávere na novú výstavbu v okolí Štrkoveckého jazera, až kým nebude pre túto lokalitu schválený jej vlastný územný plán zóny. Táto zmena by mala nastať už v priebehu nasledujúcich mesiacov. Stavebná uzávera však neznamená, že stavať sa prestane úplne. „Žiaľ, niektoré stavby už boli schválené v minulosti. Riziko ich výstavby je preto reálne," tvrdí starosta Pekár. Ďalšie projekty však má zabrzdiť práve pripravovaná stavebná uzávera.

Za prípravu územných plánov ružinovských zón bude zodpovedný architekt Branislav Kaliský, ktorý sa podieľal aj na projektovaní komplexu Eurovea. „Vďaka územným plánom zón bude mať výstavba v Ružinove jasné mantinely a pravidlá - Ružinovčania a ich samospráva ju budú mať pod kontrolou," povedal Kaliský.

(ado)

Páčil sa vám článok?