Cvernovka na Páričkovej ulici zmenila majiteľa, ten chce už na jar začať stavať

9.12.2011
0
Cvernovka na páričkovej ulici zmenila majiteľa, ten chce už na jar začať stavať - Cvernovka parickova1
Páčil sa vám článok?

Česká developerska skupina Sekyra odchádza z Bratislavy. Všetky bratislavské projekty, ako sú polyfunkčný komplex Cubicon v Mlynskej doline, projekt vežiaka na Starohorskej ulici a objekty Cvernovky na Páričkovej ulici, kúpila od nej francúzska spoločnosť JF Hamilton Group. Tá sa chce už na jar 2012 pustiť do prestavby Cvernovky.

Ako informuje francúzsky developer, areál Cvernovky by mal mať polyfunkčné využitie, to znamená, že tu počíta s bývaním, kanceláriami i obchodnými priestormi. Na štvorhektárovom pozemku ohraničenom ulicami Páričkova, Svätoplukova a Košická chce postaviť 125-tisíc štvorcových metrov.

Celý areál má pretínať nová ulica, vzniknú tu tak dva veľké bloky, vo vnútri ktorých majú byť záhrady. Tá bližšie k Dulovmu námestiu má byť určená najmä pre obyvateľov, priestor v bloku na križovatke Svätoplukovej a Košickej bude verejný. Tu sa počíta tiež s výstavbou výškovej budovy. Súčasťou projektu je výstavba podzemného parkoviska, pričom historickú budovu Cvernovky chce developér zachovať. Zaujímavosťou je, že zeleň by mala byť aj na strechách niektorých objektov.

Stavať sa má v štyroch etapách, so štartom prvej sa počíta v marci 2012, dokončená by mala byť do roka. Nový investor chce viac rešpektovať charakter a podobu súčasných objektov areálu. Najprv začnú práce na prístavbách, na záver sa počíta s rekonštrukciou samotného objektu Cvernovky.

JF Hamilton plánuje v areáli Cvernovky vybudovať dostupné bývanie v menších bytoch s cenami od 45 000 eur. Mohli by tu údajne pribudnúť stovky až tisíce nových bytov, všetko však bude závisieť od dopytu trhu. Od toho sa odvinie aj pomer obytných a komerčných nehnuteľností.

(pol)
VIZUALIZÁCIA - JF Hamilton Group

Páčil sa vám článok?