Občania sú proti výstavbe na Kráľovej hore

28.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

U občanov Karlovej Vsi, ale aj iných častí hlavného mesta, narastá odpor proti plánovanej výstavbe obytného komplexu Kráľova hora v chránenej lokalite Veľká lúka. Petíciu s podpismi 18 760 občanov v stredu odovzdali primátorovi Milanovi Ftáčnikovi šiesti zástupcovia petičného výboru.

"Z množstva podpisov vidieť, že je to vážny problém a budeme sa tým zaoberať. Spoločne s vami pripravíme poslancom materiál s možnými alternatívnymi riešeniami, aby na októbrovom alebo novembrovom zastupiteľstve to mohlo byť predložené na rokovanie," prisľúbil pomoc primátor. Zároveň vyjadril obavu z možného komplikovaného procesu, pretože je to súkromný pozemok.

V petičných požiadavkách proti výstavbe sa uvádza, že developér opäť oživuje snahy získať povolenie pre výstavbu. Tým by sa táto prírodná časť neďaleko panelákov navždy znehodnotila a obyvatelia by prišli o jedinečné miesto oddychu a relaxácie. Podpísaní občania žiadajú primátora, mestských poslancov, starostky Karlovej Vsi a Devína i poslancov týchto mestských častí, aby zmenili územný plán v danej lokalite z občianskej vybavenosti na rekreáciu v prírodnom prostredí. Tiež žiadajú, aby vyhlásili na tomto území stavebnú uzáveru a aby sa všetkými prostriedkami zasadili za zachovanie prírodného prostredia na Kráľovej hore.

Vp vyjadrení developéra pre TASR sa uvádza, že Spoločnosť J&T REAL ESTATE, a. s., sleduje s porozumením obavy Bratislavčanov, ktorí podpisujú petíciu proti výstavbe na Kráľovej hore. Obyvateľov hlavného mesta chce ubezpečiť, že Kráľova hora bude naďalej k dispozícii pre ich športovo-rekreačné vyžitie.

(TASR)

Páčil sa vám článok?