Sad Janka Kráľa nie je výstavbou ohrozený

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

V súvislosti s výstavbou nákupného centra Aupark v tesnej blízkosti Sadu Janka Kráľa sa objavila správa, že priamo cez tento vzácny park povedie cesta. Informáciu sme overovali na petržalskom miestnom úrade.

Ako nás informovala hovorkyňa starostu Petržalky Milka Podmajerská, umiestnenie stavby Auparku je v súlade s regulatívami urbanistickej štúdie Celomestské centrum Petržalka. Rozhodnutie o zmene stavby (v súčasnosti prebieha stavebné konanie) spočíva v inom usporiadaní objektov východného a západného krídla komplexu, vo výmene polohy tzv. parkovacieho domu voči obchodným priestorom vo východnom krídle, pričom v západnom krídle má byť zriadená prevádzka multikina.

Tieto zmeny súvisia s dopravným napojením stavby, ktoré je navrhované z Einsteinovej ulice v prepojení na Viedenskú cestu v tesnom dotyku s Novým Mostom. To vytvára možnosť odvedenia dopravy z úseku Viedenskej cesty medzi Novým a Starým mostom. Takéto dopravné riešenie zjednotí priestor Sadu Janka Kráľa a Tyršovho nábrežia a vytvorí pokojné prostredie pre kultúrno-historické hodnoty Dunajského nábrežia, ako sú Leberfinger, Aréna a pripravovaná obnova Au Café spolu s Propelerom.

„Mestská časť stanovisko k zmene trasovania komunikácie ešte nevydala, pretože k nám ešte uvedenú žiadosť nedoručili," uviedla M. Podmajerská. Zároveň nás ubezpečila, že v žiadnom prípade nepôjde o výstavbu komunikácie priamo cez Sad Janka Kráľa.

(lau)

Páčil sa vám článok?