Rekonštrukcia Dulovho námestia „zamrzla”

8.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Stavebná časť rekonštrukcie Dulovho námestia sa skončila. Plánovanú inštaláciu fontány a výsadbu však mrazy odložili. Len čo sa oteplí, bude v strede námestia umiestnená fontána a začnesa s výsadbou zelene.

Slávnostné ukončenie revitalizácie Dulovho námestia je plánované na marec - spoločne s ukončením rekonštrukcie priľahlej Kvačalovej ulice. Celkové náklady na revitalizáciu Dulovho námestia, vrátane výsadby zelene dosiahnu 15 miliónov korún, náklady na osadenie vynovenej fontány, predstavujú 2 milióny korún. Súsošie, ktoré kedysi stálo mimo fontány bude osadené do jej centra. Rovnako sa zmení i vodný režim fontány.

Po ukončení revitalizácie bude Dulovo námestie určené najmä chodcom, motoristi budú môcť parkovať len na Páričkovej - s výnimkou niekoľkých miest pre krátkodobé státie hostí hotela Dukla.

V rámci rekonštrukcie boli vybúrané staré plochy, bola vybudovaná kanalizácia a systém odvodnenia. Spevnené plochy boli vydláždené kamennou dlažbou prepájajúcou v pravidelných obrazcoch plochu námestia. Na východnej strane námestia dlažbu vystriedala plocha zelene.

(brn)

Dulovo námestie sa má po reonštrukcii stať zónou oddychu v tejto časti Ružinova.
FOTO - Vladimír Mišauer

Páčil sa vám článok?