V Karlovej Vsi pribudnú nové komunálne byty

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na Ulici Hany Meličkovej na sídlisku Dlhé diely v Karlovej Vsi ešte v tomto roku pribudne do majetku mesta 90 nových komunálnych bytov, ktorých výstavbu zabezpečuje mestská investorská organizácia GIB.

Výstavba komunálnych bytov je jedna z priorít rozvoja Bratislavy na roky 2004-2006, ktoré schválili poslanci mestského zastupiteľstva. Stavba 90 bytov si vyžiada náklady vo výške 153 miliónov korún, pričom mesto ráta aj so štátnou dotáciou vo výške 30 miliónov korún. V objekte, ktorý sa skladá z troch častí, budú jedno-, dvoj- a trojizbové byty, ale aj byty pre znevýhodnených občanov, ktoré musia spĺňať špecifické kritériá - nižšie položené parapetné dosky, širšie dvere, špeciálne vybavená kúpeľňa a podobne.

Súčasťou stavby je aj vybudovanie prístupových komunikácií, chodníkov, parčíka so zeleňou, fontánou a detským ihriskom. Nechýbajú garážové státia a nebytové priestory, v ktorých bude napríklad lekáreň, ambulancie viacerých lekárov, ale aj niekoľko drobných predajní. Objekt bude stavebne dokončený v novembri tohto roka. Magistrát Bratislavy eviduje okolo 900 žiadostí na pridelenie bytu.

Generálny investor Bratislavy v apríli 2005 ukončil výstavbu 95 komunálnych bytov v novopostavenom obytnom dome na Janotovej a Tománkovej ulici, ktoré sú tiež na sídlisku Dlhé diely v Karlovej Vsi.

Páčil sa vám článok?