Ružinovské Retro majú otvoriť 14. mája

15.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Polyfunkčná budova Retro je už skolaudovaná. Kontroverzný objekt má byť oficiálne otvorený v polovici mája. Dovtedy má byť dokončená rekonštrukcia parku a okolia v bezprostrednej blízkosti stavby, ktorú prisľúbil investor Centaurea, a.s.

Starosta Ružinova Dušan Pekár zatiaľ nie je spokojný s obnovou parku a chce, aby investor niektoré prvky dokončil alebo zmenil. Investor má na obnovu okolia objektu a parku dať asi 700-tisíc eur.

Zástupca investora uviedol, že práce na obnove pokračujú. Pribudnú lavičky, diskutuje sa o vhodnosti časti povrchu v parku. Starosta trvá aj na úprave svahu so zeleňou, či doplnení dopravného značenia. Investor oznámil, že bytová budova aj polyfunkčný dom sú už skolaudované. Čaká sa len na kolaudáciu prevádzok obchodného strediska.

Retro stojí na mieste bývalého nákupného strediska Jadran. Zvýšenie z pôvodných 17 na 25 poschodí povolil bývalý starosta Slavomír Drozd. V komplexe budú okrem bytov a kancelárií obchody, pošta, banky, gastronomické zariadenie, súkromné lekárske ambulancie, tenisová hala, fitnes a relax s doplnkovými službami.

(rob, brn)

Páčil sa vám článok?