Športový areál v Dúbravke dokončia asi tento rok

18.1.2011
0
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukciu športovo-rekreačného areálu na Harmincovej ulici v Dúbravke - za Zimným štadiónom, by mali dokončiť v tomto roku. Pre agentúru SITA to uviedla Katarína Szabová zo Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) v Bratislave.

S prácami na rekonštrukcii areálu a výstavbou prevádzkových priestorov na zimnom štadióne na Harmincovej ulici začal STaRZ v júli minulého roka, pre nepriaznivú finančnú situáciu hlavného mesta však stavbu zastavili. "V roku 2010 boli z celkových nákladov 378 248,64 eur vykonané práce vo výške 53 069,24 eur," uviedla Szabová.

Rekonštrukcia zahŕňa podľa Szabovej prestavbu účelových plôch - spevnené komunikácie, in line dráhu, ihriská (viacúčelové, streetbal, petang), detské ihrisko s novými lavičkami, preliezačkami, hojdačkami, atrakciami rozmiestnenými na zelenej trávnatej ploche, kompletné elektrické osvetlenie areálu a sadové úpravy zelených plôch. Financovanie bolo na základe dotácie v súlade so Štatútom peňažného fondu na podporu rozvoja telesnej kultúry v Bratislave, ktoré schválilo mestské zastupiteľstvo. Na základe obstarávania vybrali zhotoviteľa M. Cup, spol. s r.o. 

STaRZ malo v pláne v minulom roku aj dostavbu Zimného štadióna Harmincova. "V roku 2010 sme zabezpečili podklady pre verejné obstarávanie, avšak z dôvodu nepriaznivej finančnej situácie hlavného mesta sme boli nútení prípravné práce na akcii zastaviť, napriek skutočnosti , že na 1. etapu boli schválené finančné prostriedky z Peňažného fondu na rozvoj telesnej kultúry vo výške 200 000 eur," uviedla Szabová. Stavba bola podľa nej naplánovaná v dvoch etapách. V prvej etape sa mali vybudovať niektoré šatne pre športovcov, priestor pre vozíky na úpravu ľadu a komunikácie. V druhej etape mala byť dokončená celá stavba. Po dokončení by na zimnom štadióne pribudli predovšetkým šatňové priestory pre športovcov, hygienické zariadenia, bufet , priestory pre prevádzku štadióna a viacúčelová telocvičňa pre širokú verejnosť.

(sita)

Páčil sa vám článok?