Michalská priekopa bude skoro obnovená

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Práce na revitalizácii Michalskej priekopy, ktorá sa po obnove premení na atraktívnu súčasť pešej zóny v historickom centre, finišujú a už čoskoro bude prístupná verejnosti.

Po rekonštrukcii bývalej vodnej priekopy, situovanej v miestach, kde sa v minulosti pri dnešnej Michalskej bráne končilo stredoveké opevnenie mesta, bude v prevádzke aj moderná verejná čitáreň U Červeného raka. V súčasnosti Paming, mestská organizácia, ktorá revitalizuje Michalskú priekopu, pracuje na vonkajších úpravách. Už v najbližších dňoch budú dokončené všetky spevnené plochy a chodníky, urobia sa všetky sadové úpravy. Hranice územia, ktoré patrí mestu, sú už oplotené. Pracuje sa na štyroch mostných oblúkoch. Dva stredné sú zamurované, v ďalších oblúkoch bude v jednom miestnosť pre službu, ktorá sa bude venovať požičiavaniu časopisov, a v druhom bude toaleta.

V najbližšom čase sa začne aj rekonštrukcia zábradlia na moste. Smerom k Domu novinárov je už opravené, potrebné je opraviť zábradlie nad čitárňou. Treba urobiť obrubník, do ktorého sa zábradlie ukotví. Pre bezpečnosť Bratislavčanov a návštevníkov mesta boli práce na zábradlí pozdržané aj kvôli podujatiam Kultúrneho leta.

Páčil sa vám článok?