Šumy okolo výstavby veže Aupark Tower

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Otázku, koľko podlaží bude mať rozostavaná výšková budova Aupark Tower pri Auparku, sprevádzali v uplynulých dňoch mediálne šumy napovedajúce, že rokovania medzi mestom a investorom v tejto veci pokračujú.

V pondelok agentúry citovali vyjadrenie Petry Lajdovej, hovorkyne developerskej spoločnosti HB Reavis, podľa ktorého o výške veže pri Auparku v Bratislave ešte nie je definitívne rozhodnuté a HB Reavis stále rokuje s bratislavským magistrátom o jej znížení. P. Lajdová bola v čase našej uzávierky na dovolenke, preto sme oslovili Pavla Vlčeka, ktorý na stavbe zabezpečuje inžiniering. P. Vlček vyjadrenie P. Lajdovej, nepresne citované agentúrou, uviedol na pravú mieru konštatovaním, že spoločnosť HB Reavis, resp. s ňou prepojená spoločnosť Aupark Tower zabezpečujúca výstavbu, nepovažuje rokovania za ukončené.

Hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová poprela informáciu, že rokovania pokračujú. „Uznesenie poslancov mestského zastupiteľstva zo 6. júla 2006 zaviazalo primátora, aby ukončil dohodovacie rokovanie so spoločnosťou Aupark Tower ohľadom kompenzácie za znižovanie podlažnosti výškovej stavby v Petržalke,“ povedala nám. „Primátor Bratislavy Andrej Ďurkovský uznesenie poslancov rešpektuje,“ uviedla.

Pripomeňme, že primátor s investorom výstavby veže rokoval o možnostiach znížiť počet jej podlaží z 22 na 15. Rokovali aj o možnosti, že zníženie počtu podlaží veže, ktoré by investorovi spôsobilo finančné straty, bude mesto spoločnosti HB Reavis, resp. spoločnosti Aupark Tower, kompenzovať pozemkami za Starým mostom. Rokovania boli ukončené po tom, ako poslanci mestského zastupiteľstva 6. júla tohto roka rozhodli, že takmer 10-hektérový pozemok za Starým mostom mesto predá prostredníctvom ponukového konania.

Páčil sa vám článok?