Povolenie mali na strechu, zbúrali všetko

2.12.2010
0
Povolenie mali na strechu, zbúrali všetko - Saratovska1
Páčil sa vám článok?

Na mieste dlhoročného prízemného objektu na rohu ulíc Saratovská a Drobného v mestskej časti Dúbravka vznikne zrejme nový polyfunkčný objekt. Stavba však zatiaľ nemá potrebné povolenia.

Na búranie a oplotenie budovy, v ktorej roky fungoval stánok PNS a neskôr aj papiernictvo nás upozornil čitateľ. Zaujímalo ho, čo sa tam deje, keďže budova sa už dlhšie nevyužívala a odrazu ju zbúrali.

Z dúbravského miestneho úradu sme sa dozvedeli, že úrad urobil kontrolu opravy pôvodného stánku PNS. Jeho pracovníci zistili, že na stavbu bola urobená tzv. ohláška, ale len na opravu strechy. Podľa úradu si majiteľka stánku počas opravy „zmyslela, že uskutoční celkovú rekonštrukciu tohto objektu i nad rámec ohlásenia odvolávajúc sa na statické poruchy zapríčinené od zateka nia po prasknutom radiátore," uviedol miestny úrad.

Vzhľadom na to, že na takýto rozsah prác nemala od stavebného úradu povolenie, bola stavba zastavená a majiteľku vyzvali, aby si dala do poriadku potrebné povolenia. „Ďalej bolo zistené, že majiteľka zabrala väčšie územie, ako deklarovala pri ohláške drobných úprav na stavbe. Vzhľadom na túto skutočnosť bude proti nej vedené priestupkové konanie v zmysle zákona," Ako miestny úrad dodal, podľa pôvodnej ohlášky stavba mala mať len opravenú strechu a o jej zvýšení a rozšírení sa nič neuvádzalo.

Čas dokončenia stavby bude známy až po zladení všetkých dokladov, ujasnení si rozsahu prác, dokončení priestupkového konania a opätovnom spustení prác na stavbe.

(rob)

Ospravedlnenie

Týmto sa ospravedlňujeme Zuzane Rapantovej za zverejnenie nepravdivých informácií, že pozemok pod stavbou predajne PNS č. 100, súpisné číslo 3255, druh stavby 630, ktorá je postavená na pozemku parcelné číslo 3039 o výmere 107 m2, zastavané plochy a nádvoria, parcela registra ,,C", zapísaná na LV č. 2432, nachádzajúcej sa v okrese Bratislava IV, obec BA-m.č. Dúbravka, katastrálne územie Dúbravka patrí mestu Bratislava a že tento pozemok Zuzana Rapantová ukradla. Pravdou je, že Zuzana Rapantová riadne kúpila pozemok spolu so stavbou na ňom stojacou od predchádzajúceho vlastníka - Slovenská pošta, a.s. a mestu Bratislava tento pozemok nepatril. Súčasne nie je pravdou, že voči Zuzane Rapantovej bolo vedené trestné stíhanie z dôvodu neoprávneného uskutočňovania stavby.

Páčil sa vám článok?