Výstavba nájomného domu v Dúbravke finišuje

27.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Prví nájomníci nového bytového domu na ulici Pri kríži v bratislavskej Dúbravke sa budú môcť nasťahovať ešte pred Vianocami. Na dnešnom mediálno-informačnom stretnutí to uviedol primátor mesta Andrej Ďurkovský.

Ide o bytový dom s 52 bytmi, na ktorého výstavbe spolupracuje hlavné mesto s mestskou časťou. Práce na stavbe za viac ako 2,3 mil. eur, z čoho takmer 581-tisíc eur poskytol rezort výstavby, pomaly finišujú. Začiatkom novembra sa očakáva kolaudácia deväťpodlažného domu a následne by sa mali začať podpisovať nájomné zmluvy na dobu určitú.

Byty budú podľa primátora určené tým, ktorí to najviac potrebujú, teda mladým rodinám, rozvedeným alebo slobodným matkám. K dispozícii bude teda 52 bytov, z toho 26 bytov získa hlavné mesto a 26 mestská časť. Dom pozostáva z dvoch identických vchodov, v každom z nich je 26 bytov. Z toho je 24 dvojizbových, dva byty sú jednoizbové. Pri výstavbe sa myslelo aj na imobilných občanov, ktorým sú určené dva byty na prvom nadzemnom podlaží. Nájomníkov vyberala na strane mesta aj miestnej samosprávy príslušná komisia, napríklad mesto vyberalo z približne 800 uchádzačov.

Za posledných osem rokov sa podľa Ďurkovského postavilo 250 nových bytov, do budúcnosti sa pripravuje výstavba ďalších 120 bytov.

(sita)

Páčil sa vám článok?