Nesúhlasia s komplexom na Einsteinovej

10.9.2010
0
Páčil sa vám článok?

Spolu 353 obyvateľov Petržalky nesúhlasí s výstavbou polyfunkčného komplexu budov na Einsteinovej ulici a podpísalo petíciu. Občania bývajú väčšinou na Pečnianskej a Bohrovej ulici.

Petičné hárky prevzal starosta Milan Ftáčnik, ktorý informoval členov petičného výboru o postoji mestskej časti k pripravovanému investičnému zámeru. Podľa starostu miestny stavebný úrad nemôže v súčasnosti vydať investorovi stavebné povolenie, pretože nevie splniť jednu zo zásadných podmienok z územného rozhodnutia, podmienku napojenie lokality na existujúcu cestnú infraštruktúru, Einsteinovu ulicu.

Investor plánoval podmienku petržalskej samosprávy zrealizovať využitím pozemkov hlavného mesta, avšak bratislavskí poslanci na júlovom zastupiteľstve neschválili prenájom pozemkov, ktorými by mohla byť vedená nová cesta. Okrem toho obyvatelia Pečnianskej ulice upozornili miestny úrad na fakt, že za posledné štyri roky sa skomplikovala dopravná situácia v okolí plánovanej výstavby, a preto požadujú, aby sa vyhotovili nové odborné posudky pre riešenie dynamickej aj statickej dopravy.

(brn)

Páčil sa vám článok?