Komplex na Einsteinovej sa ešte stavať nebude

31.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Plánovaný polyfunkčný komplex budov na Einsteinovej ulici v bratislavskej Petržalke sa zatiaľ stavať nebude. Pre agentúru SITA to dnes uviedol hovorca mestskej časti.

Ide o prázdne územie pri Gymnáziu na Einsteinovej ulici medzi cestou a benzínovou pumpou pri odbočke smerom na Berg. Občania tento pozemok často využívali na parkovanie. Investor navrhovaných troch budov má síce platné územné rozhodnutie, stavebný úrad mu však podľa Andrassyho nemôže vydať stavebné povolenie. Nevie totiž splniť jednu zo "zásadných" podmienok v rámci územného rozhodnutia týkajúcu sa infraštruktúry. Podmienkou je, aby lokalitu napojil na Einsteinovu ulicu. Infraštruktúru by mohol vybudovať na pozemku, ktorý už nepatrí jemu, ale mestu. Poslanci na júlovom zastupiteľstve však prenájom pozemku neschválili.

Proti výstavbe bojujú občania už niekoľko rokov, čo potvrdil aj koordinátor petície a zároveň mestský poslanec Oliver Kríž. Prvú podpísalo niekoľko stoviek občanov, na poslednej figuruje viac ako 353 občanov prevažne z Pečnianskej a Bohrovej ulice. V súčasnosti je investičný zámer zmenený a pozemok vlastní iný investor. Predchádzajúci majiteľ tu chcel podľa Kríža vybudovať nižšie polyfunkčné budovy s obchodmi a službami, čo občania vítali. Pozemok však majiteľ predal súčasnému investorovi, ktorý tu podľa Kríža navrhuje omnoho vyššie budovy, kde by mal byť okrem kancelárií aj hotel. Občanom sa jeho návrh nepáči, nie sú však apriori proti výstavbe, investičný zámer si podľa Kríža vedia predstaviť v modifikovanej podobe. Sú pripravení na rokovanie s vedením mestskej časti a investorom a hľadať kompromisy.

Agentúre SITA sa zatiaľ stanovisko investora získať nepodarilo.

(sita)

Páčil sa vám článok?