Má vzniknúť Harbour City za 50 miliónov!

27.8.2010
0
Na nivách má vzniknúť harbour city za 50 miliónov! - Harbour city1
Páčil sa vám článok?

S výstavbou a prevádzkou ôsmich objektov s rôznym počtom nadzemných podlaží, od piatich do tridsiatich piatich, ráta investor Europolis Harbour City v lokalite nivy.

Polyfunkčný komplex Harbour City má byť zameraný na administratívu, ale aj na hotelové služby, obchod, stravovanie či fitness. Súčasťou súboru budov budú jasle, materská škola a tri spoločné podzemné podlažia pre približne dvetisíc automobilov.

Parkovisko pod budovami umožní prístup do všetkých budov. V severovýchodnom a juhozápadnom nároží pozemku sú navrhnuté najvyššie objekty - vežové budovy, ktoré majú mať trojuholníkový tvar. S výstavbou komplexu chcú začať v marci 2011, do prevádzky ju chce uviesť v apríli 2013. Predpokladaní náklady sú 50 000 000 eur.

Podľa zverejneného environmentálneho posudku projekt vychádza z Urbanistickej zóny Mlynské nivy západ a rešpektuje známe koncepcie zástavby okolitých blokov. Výška zástavby graduje v smere k obvodovým komunikáciám. Vytvorený má byť aj vnútorný blok so zeleňou a bez automobilovej dopravy, ktorý bude prepojený s navrhnutým novým parkom na Prístavnej ulici. Základnou koncepciou zástavby sú objekty združené do ôsmich blokov s výškovým limitom do 150 metrov nad terénom.

(rob)
VIZUALIZÁCIA - Zdroj EIA

Páčil sa vám článok?