V Trnávke majú stavebnú uzáveru

26.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Pred niekoľkými dňami sa začalo verejné prerokovanie Územného plánu zóny (ÚPZ) Trnávka, Krajná-Bočná. Podľa informácie z ružinovského miestneho úradu sa na tvorbe ÚPZ aktívne zúčastňujú aj tamojší obyvatelia.

V roku 2009 sa v tejto oblasti riešila výšková regulácia zástavby a organizácia dopravy, z ktorej vyplynuli nové šírkové parametre ulíc. Požiadavky obyvateľov boli premietnuté do zadania, ktoré miestne zastupiteľstvo schválilo 18. mája 2010. Samotných obyvateľov Trnávky teraz čaká verejné prerokovanie návrhu, ktoré bude 8. septembra 2010.

Obyvatelia petíciou dosiahli začatie územného konania o stavebnej uzávere. Po vydaní rozhodnutia o stavebnej uzávere sa budú v tomto území povoľovať len udržiavacie stavebné práce a stavebná činnosť, ktorá je v súlade s prerokovávaným návrhom územného plánu zóny. Stavebná uzávera bude platiť až do schválenia územného plánu zóny. Uzávera a následné schválenie územného plánu majú zabrániť stavbe veľkých objektov, ako je skolaudovaný päťpodlažný objekt Solidus, alebo ako bol neúspešný pokus pod názvom Semiramis.

Súčasný územný plán stavbu takýchto objektov v území umožňuje, ale podľa úradu územie na to nie je pripravené. Nemá poriadne vozovky, chodníky, kanalizáciu, ani spoľahlivý rozvod elektriny.

(brn)

Páčil sa vám článok?