K výstavbe na Ostredkoch bude verejná diskusia

12.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

K plánovanej výstavbe na Ostredkoch pri Martinskom cintoríne v bratislavskom Ružinove bude v septembri verejná diskusia. Rozhodli o tom dnes ružinovskí miestni poslanci.

Týka sa to projektu spoločnosti Riston, s.r.o., ktorá na parkovisku pri Trnavskej ceste v blízkosti ulíc Maximiliána Hella a Mesačná plánuje postaviť komplex štyroch 9-poschodových obytných domov. Okrem 184 bytov v nich majú byť parkoviská a obchodné priestory. Proti výstavbe už vznikla aj petícia nespokojných občanov, negatívne sa k návrhu investora postavil aj starosta Slavomír Drozd.

"Mestská časť s takýmto návrhom nesúhlasí. Ide o veľký záber verejných parkovacích miest, zelene a nedoriešené dopravné napojenie. Okrem toho podporujeme návrh zmeny územného plánu Bratislavy, aby toto územie bolo preklasifikované z rozvojového na stabilizované," uviedol pred niekoľkými dňami ružinovský starosta Slavomír Drozd. Zároveň vyzval autorov petície, aby ju čo najskôr zaslali aj na magistrát, aby sa o nej dozvedeli mestskí poslanci, ktorí budú o zmenách v územnom pláne rozhodovať.

Miestni poslanci v Ružinove dnes zároveň schválili zorganizovanie verejného prerokovania, na ktorom by sa mal zúčastniť aj starosta, aj zástupca investora. Tento návrh podporilo 27 poslancov.

(sita)

Páčil sa vám článok?