Projekt výstavby tribúny na závodisku zmrazili

10.8.2010
0
Páčil sa vám článok?

Nová polyfunkčná tribúna na hipodróme v bratislavskom Starom háji, s ktorej výstavbou sa malo začať už v tomto roku, napokon zostáva len v rovine plánov. Dôvodom je nedostatok financií na výstavbu.

"Aktuálny hospodársky stav a zložitá situácia, v ktorej sa nachádza krajina po povodniach, donútili ministerstvo pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja prehodnotiť svoje finančné možnosti. Sumu pôvodne určenú na výstavbu tribúny na Závodisku Bratislava plánuje usporiť a vyčleniť na pomoc poškodeným povodňami," uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa ministra pôdohospodárstva, životného prostredia a regionálneho rozvoja Katarína Ďurica.

Štátny podnik Závodisko Bratislava (ZB) pôvodne mal k dispozícii schválený investičný zámer i 3,319 milióna eur (v prepočte 100 miliónov Sk) a od sezóny 2012 sa dostihy mali opäť - po prvý raz od zavedenia tzv. provizória v sezóne 1989 - konať na ľavú ruku. ZB v marci vyhlásilo verejné obstarávanie a zákazku získala spoločnosť Strabag. Vybraný dodávateľ uspel v užšej súťaži spomedzi troch prijatých ponúk, keď začiatočná predpokladaná hodnota prác predstavovala 4,8 milióna eur bez dane. Výstavba mala trvať 16 mesiacov od podpísania zmluvy, ktorú Strabag a ZB uzavreli 18. júna 2010.

(sita)

Páčil sa vám článok?