Pavilón pre ľudoopy sa môže stať stavbou roka

30.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Pavilón pre poloopice, opice a ľudoopy v bratislavskej Zoologickej záhrade súťaží v rámci 16. ročníka Stavby roka 2010. Pre agentúru SITA to uviedla hovorkyňa primátora Beatrice Szaboóvá.

Súťaž vyhlásilo Združenie pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva - ABF Slovakia. Odborná porota vyberie tri diela a nominuje ich na hlavnú cenu. Jedna získa titul Stavba roka 2010, ďalšie Cenu ministra hospodárstva a výstavby a Cenu primátora Hlavného mesta SR Bratislavy.

Okrem toho spoluorganizátori udelia aj Cenu verejnosti, ktorú môže druhýkrát v histórii získať stavba s najväčším počtom hlasov. Podporiť pavilón v súťaži môže aj verejnosť, a to od 2. septembra prostredníctvom trojtýždňového internetového hlasovania na www.zoznam.sk. Výsledky súťaže budú podľa Szaboóvej známe v októbri.

Hlavným zhotoviteľom pavilónu sú Inžinierske stavby Košice a ich závod v Šali. Architektom diela je Marián Záhorský. Od apríla tohto roku videlo pavilón pre poloopice, opice a ľudoopy v bratislavskej ZOO už viac ako 160 000 návštevníkov.

(sita)

Páčil sa vám článok?