Z cyklistického štadióna bude parkovisko

14.7.2010
0
Páčil sa vám článok?

Dočasné parkovisko pre vozidlá dodávateľských firiem, ktoré sa podieľajú na rekonštrukcii Zimného štadióna Ondreja Nepelu, bude na mieste bývalého cyklistického štadióna na Ulici odbojárov.

Demolácia štadióna sa začala 24. júna 2010. V rámci samotnej dráhy vybúrali klopený železobetónový ovál, na ktorom hrúbka betónu dosahovala 45 cm, aj betónové stupne hľadiska, vrátane oplotenia a osvetlenia. Zemné násypy - val zo strany Národného tenisového centra, dočasne zachovajú kvôli existujúcemu oploteniu. Ostatné zemné násypy odstránili do úrovne nadväzujúcej prístupovej komunikácie.

Vybúraný betón z dráhy a spevnených plôch recyklujú drvením priamo na stavenisku a rozprestierajú na plochu štadióna. Ďalší stavebný odpad - tehly, obkladačky, drevo, časť prebytočnej zeminy, železné komponenty, strešná krytina, ako aj nebezpečný odpad (žiarivky) - sa odvážajú na riadené skládky.

Predpokladané ukončenie prvej etapy demolácie cyklistického štadióna je do 31. júla 2010. Druhá etapa sa týka demolácie sociálneho objektu na Kalinčiakovej ulici, ktorý bude v roku 2010 ešte slúžiť ako zariadenie staveniska pre stavbu rekonštrukcia zimného štadióna. Potom bude objekt v mesiacoch apríl - máj 2011 odstránený.

Náklady by mali dosiahnuť 351 000 eur. V budúcnosti tu hlavné mesto plánuje vybudovať Športpark.

(rob)

Páčil sa vám článok?