Budúci rok chcú začať stavať Dunajské predmestie

25.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Nový polyfunkčný areál v Ružinove má vyrásť za približne 45 miliónov eur. Stavba má názov Dunajské predmestie a investorom je spoločnosť CZ Invest. Má tam byť maloobchod, byty na prechodné, ale aj trvalé ubytovanie.

Spoločnosť chce začať s výstavbou v prvom štvrťroku 2011, dokončenie plánuje na rok 2014. Polyfunkčný areál sa má rozprestierať na ploche takmer 34 000 štvorcových metrov. Územie je z juhu ohraničené Slovnaftskou ulicou, diaľnicou D1, železničnou traťou a z východnej strany v súčasnosti pokračuje výstavba rodinných a rekreačných domov na Uhorkovej ulici.

 Plánovaná zastavaná pôda je dnes väčšinou poľnohospodárska. Prvá stavba by mala mať asi 5500 štvorcových metrov úžitkovej plochy pre maloobchodné prevádzky. V druhej časti majú byť mestské vily a priestory pre obchod s úžitkovou plochou viac ako 4,6-tisíc štvorcových metrov. Tretiu časť areálu by mali tvoriť malé ubytovacie zariadenia cestovného ruchu a apartmány s úžitkovou plochou viac asi 17 000 metrov štvorcových. Ubytuje sa v nich asi 164 ľudí, v reštaurácii sa ráta so šesťdesiatimi miestami na sedenie a so 100 stravovacími miestami. Spolu ide o sedem stavebných objektov, z nich tri objekty sú mestskými vilami. Jedna bude mať päť poschodí a jedno čiastočne zapustené podzemné podlažie, v podzemí bude garáž. Druhá vila má mať sedem nadzemných podlaží a tretí apartmánový dom šesť nadzemných podlaží.

Spoločnosť chce vytvoriť aj 135 parkovacích miest v šiestich jednopodlažných garážach.

(rob)
VIZUALIZÁCIE - Compass atelier

Páčil sa vám článok?