Výstavba komplexu stojí, autá parkujú na chodníku

3.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Sťažnosti na arogantných vodičov jazdiacich a parkujúcich pri malom trhovisku pri nákupnom centre Helios neustávajú. Ľudí hnevá, že vodiči jazdia okolo trhoviska po chodníku pomedzi chodcov a ohrozujú ich svojou často arogantnou jazdou.

Podľa jedného z čitateľov k malému trhu pri Heliose vedie ulička s prístupom od Herlianskej i Komárnickej ulice. „Jedni vodiči jazdia z Herlianskej priamo pod nosom ministerstva vnútra a pri otáčaní doľava k trhu veselo pokračujú v ničení trávnika,“ uviedol. Iní zase jazdia aj z Komárnickej ulice, odkiaľ je osadená značka zakazujúca prejazd. Niektorí vodiči navyše parkujú hneď na začiatku chodníka, a to v dvoch radoch, a ak sa k nim pridá aj tretie auto, chodec nemá kadiaľ prejsť.

„Stala sa z toho normálna diaľnica a keď sa motáte šoférovi pod nosom, tak vám ešte rukou arogantne kývne, aby ste vypadli,“ uviedol čitateľ. Ako na záver dodal, z ružinovského miestneho úradu ho informovali, že komplex Helios sa má búrať, vyrastie tam nový areál a že potom sa všetko vyrieši. Dopravným značením vraj teda netreba nič meniť.

Podľa informácií z Miestneho úradu Ružinov samospráva zastavila nový projekt ešte počas územného konania. Dôvodom bol nesúhlas obyvateľov Štrkovca a nesúlad s územným plánom. „Investor sa odvolal a krajský stavebný úrad nám nariadil, aby sme konali v rámci územného konania,“ informovala ružinovská samospráva.

Krajský stavebný úrad v Bratislave ako odvolací orgán zrušil rozhodnutie stavebného úradu a vec vrátil na nové prerokovanie a rozhodnutie. V súčasnosti nie je o osude nového komplexu rozhodnuté a stavebný úrad dostal námietky od niektorých účastníkov konania.

Miestny úrad preto čaká napríklad aj na vyjadrenie od hlavného mesta z dôvodu možnému nesúladu plánovanej stavby s územným plánom alebo od krajského dopravného inšpektorátu kvôli námietkam proti statickej a dynamickej dopravy.

Robert Lattacher
FOTO - autor
Páčil sa vám článok?