Ministerstvo odobrilo stavbu Olympie

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Ministerstvo životného prostredia odobrilo výstavbu polyfunkčného komplexu Olympia v lokalite na nároží Bajkalskej a Záhradníckej ulice, ktorého súčasťou má byť aj 39-podlažná výšková budova.

Na území, kde má nový komplex budov stáť, bol v minulosti autoservis Drutechna a sú na ňom prázdne a nevyužívané objekty bývalého opravárenského areálu. V jeho blízkosti sa stavajú dva ďalšie polyfunkčné objekty - Octopus a Ružinovské centrum. Nový komplex má pozostávať zo štyroch vzájomne prepojených budov, z ktorých jedna má byť administratívna a tri vrátane výškovej dominanty, ktorá bude zrejme najvyššou budovou v meste, má byť spolu 265 bytov pre 818 obyvateľov.

K zámeru sa okrem iných subjektov vyjadril magistrát, ktorý poukázal na vysokú intenzitu zástavby a diskutabilné umiestnenie dominanty bez vyjadrenia širších väzieb v urbanistickej kompozícii a obraze mesta. Magistrát tiež upozornil, ž nie je definovaný spôsob optimalizácie dopravnej obsluhy.

Ministerstvo životného prostredia sformulovalo vo svojom záverečnom stanovisku k tomuto investičnému zámeru spolu 81 pripomienok. Okrem iného požaduje prehodnotiť, resp. optimalizovať výškové pomery navrhovanej výstavby v spolupráci s hlavným architektom mesta Bratislavy.

Páčil sa vám článok?