Výstavba nových bytov stála už vyše milióna eur

26.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Na novom nájomnom byte na ulici pri Kríži v Dúbravke sa do dnešného dňa preinvestovalo 1 013 000 eur. Na dnešnom mediálno-informačnom stretnutí na stavbe nových nájomných bytov to uviedla Jarmila Tvrdá, riaditeľka mestskej investorskej a inžinierskej organizácie Generálny investor Bratislavy.

Celkové stavebné náklady na výstavbu sú 2 550 342 eur, ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja na stavbu poskytne dotáciu 580 980 eur. Výstavbou vznikne 52 bytov, z toho 26 bytov získa hlavné mesto a 26 mestská časť.

Podľa primátora hlavného mesta Bratislava Andreja Ďurkovského sa stavba realizuje v rámci pomoci mladým rodinám a žiadatelia o byty musia spĺňať kritériá minimálneho príjmu. Mesto plánuje podľa Ďurkovského výstavbu nových bytov aj v Petržalke, Vrakuni a Dúbravke.

Bytový dom v Dúbravke pozostáva z dvoch identických vchodov a deviatich nadzemných podlaží. V každom vchode je 26 bytov, z toho 24 bytov je dvojizbových a 2 byty sú jednoizbové. Na prvom nadzemnom podlaží je byt pre imobilných obyvateľov a zároveň aj vybavenie domu – vstupné priestory, kočikáreň, pivnice a schodisko s výťahom. Výstavba, ktorej zhotoviteľom je víťaz verejnej súťaže Otyk invest, s. r. o., by mala byť ukončená koncom tohto roka.

(sita)

Páčil sa vám článok?